X-Kross sportglasögon

Sziols X-Kross

Ett unikt sportglasögonsystem - mer än bara utseende

x-kross bågar
BÅGAR
Känns knappt att de sitter på
Bågen anpassar sig till alla huvudformer, är mycket formstabil och erbjuder en väsentligt klar sikt.
x-kross linser
LINSER
Imfri sikt trots hög värme
Varje sport är annorlunda, liksom våra linser. Tack vare genial ventilationsteknik anpassar du dig till varje typ av sport.
x-kross insatsclip skala
INSATSCLIP
Frontmatad för bäst prestanda
Perfekt syn för glasögonbärare. Vår optiska insatsclip korrigerar upp till +/- 15 dptr och kan anpassas individuellt av din optiker.
pimp-up
PIMP-UP
Vilket humör är du på idag?
Till sist matchande färgpimp-up för att göra dina X-Kross Sportglasögon snygga och personliga

Målet klart för ögonen

 

Kunde X-Kross prata, hade de mycket att säga

VARJE MÄNNISKA ÄR UNIK:

 • olika Huvudanatomi
 • olika Visuell uppfattning
 • olika Svettegenskaper

VARJE SPORT ÄR UNIK:

 • olika miljöparametrar
 • olika temperatur
 • olika fuktighet
 • olika vind
 •  olika ljus

SPORT-vanor förändras under livet. Så även Synen. För att uppfylla alla individuella krav hos människor och Sport har vi utvecklat X-KROSS Sportglasögon, Konceptet eller Systemet. Bara anpassa X-KROSS till dessa vanor – under en livstid. Detta är UNIKT!

Image

Som man ser världen…

...rör man sig också

Huvudet är omsluts av X-KROSS speciella Design. De är oväntat lätta Sportglasögon, glidfria och utan Tryckpunkter. Det värdefulla Ögats säkerhet och goda syn, Garanteras under längre perioder i varje situation. I utvecklingen av X-KROSS har vi använt tysk Teknik, som har ett gott rykte över hela Världen. Som ett resultat av detta skapades ett helt nytt Sportglasögonsystem, vilket på ett flexibelt sätt tar hänsyn till utövarnas Multifunktionella behov.

Målet är klart för ögonen

Kunde X-Kross prata , hade de mycket att säga

Niels Bubel, en viktig medlem i vår Community och regerande  tysk Mästare över 50 km, prisar vårt tema ”Vision in Sport”.

“Sedan liten har jag alltid varit på Språng, det beror på Glasögonen. X-KROSS är de första Sportglasögon som inte bara tillfredställer mina personliga krav, men de förenas också med min kropp. Dessa Sportglasögon är en trogen Följeslagare steg för steg, oavsett Väderförhållande.
Så jag tävlar nu med nytt Självförtroende som jag inte visste om att jag hade tidigare. Jag är mycket tacksam för SZIOLS-Teamet!“
Niels Bubel
Tysk Mästare 50 km

Stort urval av färger på bågarna

 

Bäställ online nu!

Varje båge levereras komplett med tillbehör: Hårt fodral, (med linsfack för upp till 4 extra linser), och 2 extra kit utbytbara Näsbyglar.

X-GRIP ERGO DESIGN

 • Glidfri
 • Tryckfri
 • Vobbelfri

EN KÄNSLA AV INGET…
Den unika konstruktionen av bågen är Ergonomisk och anpassar sig för att passa perfekt runt Idrottarens huvud. Det betyder att även under flera timmar av träning och tävling, trots en fast passform, förblir sport-glasögonen absolut utan tryckpunkter och ger därför ej heller huvudvärk . Även med kraftig svettning är glasögonen garantera-de att sitta kvar på näsan, utan något glid eller vobblande. De passar perfekt även med hjälm.

NÄSBYGLARNA

 • Glidfri Design
 • 4 Storlekar
 • Höjdjusterbar

FRI SIKT MOT MÅLET
Genom att justera Näsbygelns höjd, kan Sportlinsen anpassas för olika Nässtorlekar och olika Huvudstorlekar. Höjdjusterbarheten hjälper, i synnerhet, tävlingscyklister och triathleter att hålla en tydlig översikt av vad som ligger framför, när de är lutade över sina styren.

TR90 HÖGSÄKERHETSMATERIAL

 • Ultralätt (18 g)
 • Extrem hållbart
 • Temperaturresistent

TÅL TUFFA TAG
Säkerhetsplasten TR90 säkerställer X-KROSS goda rykte om att vara pålitlig Sportutrustning. Även vid fall Skyddar glasögonen ögonen mot Skador.

Den rätta linsen för varje tillfälle

Sziols X-Kross - individuell som varje sport

Den ene pushar sina Gränser, den andra bara njuter av Rörelsen och Naturen. Med SZIOLS X-Kross hittar aktiva Människor den rätta lösningen för alla aktiva uppdrag. Världsomspännande unika tekniska egenskaper inspirerar både motionärer och professionella idrottare. X-Kross supportar direkt prestanda och säkerhet.

löparsport
running lens
LÖPSPORT
10-Punktsventilationen förhindrar värmeuppbyggnad i ögat och den 6:e kurvan på linsen gör det möjligt att driva luften uppåt.
cykelsport
bike lens
CYKELSPORT
Laterala ventilationsslitsar avleder fartvinden, förhindrar vindturbulens och imma i linsen samt leder bort insekter och stenar.
winter sport
winter lens
VINTERSPORT
Dubbellinsteknologin fungerar som ett “2-glasfönster“. De skapar temperaturskillnader mellan öga och miljö och därmed imfri sikt.
vattensport
water lens
VATTENSPORT
Den polariserande linsen garanterar reflexfri och kontrastrik sikt och därmed ökad säkerhet på vatten och blöt vägbana.

Sziols linssortiment

Beställning och mer info i vår onlineshop

ACM

IMFRI SIKT

Imfri sikt under sportaktiviteter är en av de mest framstående funktionerna i X-Kross sportglasögonsystem. I sport Svettar du snabbt – även i ögonen! Inspirerad av funktionskläderna har vi överfört ”andningsfunktionen” till linserna. I samarbete med aerodynamiska tekniker har den unika tekniken ACM utvecklats, vilket gör att linserna nästan förblir 100% imfria.

 

SPORT & SVETT

Sportklädindustrin har gjort stora framsteg med andningsbara material under de senaste två decennierna. Men i de vanliga sportiga solglasögonen tycktes det ha glömts bort att du svettas. Dessutom, fukt och värmebildning på och runt ögonen. Då immar linserna oundvikligen.

 

TILLÄMPAD AERODYNAMIK

Genom erfarenheten inom fordonsdesign och aerodynamik fick vi den enkla men revolutionerande idén att helt enkelt överföra flödesprincipen till sportglasögonen. Tillsammans med ingenjörer utvecklade vi en ny ventilationsteknik för sportglasögon. Vi har delat in våra linser från de viktigaste sportaktiviteterna i 4 olika funktionskategorier.  Bike, Running, Winter och Water. Beroende på dina behov kan du ändra funktionen med ett blixtsnabbt linsbyte. Från mer ventilation i svettiga aktiviteter till mer täckande vindskydd i fartsporter.

retina-shield

RETINA SHIELD är summan av alla kvalitetsegenskaper hos X-Kross funktionslinser som garanterar perfekt syn och bästa möjliga skydd utan kompromiss. Förenklat översatt som ”Skydd av Näthinnan” , avbildningsorganet i ögat som gör allt precisionsarbete.

Linsen är “filtret” mellan miljön och ögat och därmed det viktiga gränssnittet mellan att se och den efterföljande reaktionen. Det har två viktiga uppgifter. Å ena sidan ögat för att Skydda mot mekanisk påverkan som damm, insekter, grenar, stenar, kyla osv. Å andra sidan, för att Stötta “synen” genom att förstärka Kontraster, så att man kan Absorbera information bättre – och därmed Reagera snabbare.

UV 400 FILTER

Filtrerar skadligt Blått ljus och Skyddar mot UVA och UVB strålar. Gäller även våra helt Klara linser!

BEKVÄM TONING

Den gradvisa Toningen (mirror), mörkare upp-till, ljusare nertill garanterar bra Bländskydd från ljuset ovanifrån och ger en Tydlig sikt på marken, som ofta ligger i Skugga.

PRISMATISK KOMPENSATION

Med anledning av Linsens starka Kurvning, krävs en mycket Exakt optisk Kompensation för att garantera en helt Tydlig syn även i Perifera områden.

X-KROSS LÅSSYSTEM

Blixtsnabba byten, utan irriterande Fingermärken, när du använder det unika Låssystemet. Bytet är enkelt och snabbt att utföra – endast 2 sek.

LJUSSTABILISERING

Snabba förändringar mellan Ljus och Skugga („Mörk vägg“ effekt) kompenseras av välbalanserad Toning och möjliggör Kontinuerlig aktivitet.

KOLLISIONSSKYDD

Klarade Skyddstestet! Nästan Oförstörbara linser gjorda av Polykarbonat för att skydda Värdefulla ögon.

FOTOKROMATISKA LINSER

Inget behov av att Byta linser. „Ferrarin“ bland Linserna anpassar sig till Ljusa förhållanden på Otroliga 27 sekunder – dvs Min-Max.

VÄRME/KYLA-RESISTENT

Särskilda kompositioner av Linsmaterialen gör dessa oberoende av Termiska påverkan. Vår Thermolins är Unik i denna kombination,

Optisk insatsclip för glasögonbärare

Fri sikt till +/- 15 dioptrier

För att möjliggöra för glasögonbärare att dra full nytta av X-KROSS-systemet har vi utvecklat ett optiskt insatsclip. Detta är stort och ramlöst, så att glasögonen även i det yttre synfältet (till exempel uppfattningen av andra cyklister i mängden) ger en ostörd syn.

Unikt på marknaden,  över hela världen, är funktionen att montera vårt insatsclip på utsidan av sportglasögonbågen. Med linsen ovanpå är den sedan fast för aktiv användning. Detta har fördelen att det sitter som vanliga glasögon på näsan och kan glasas med mycket höga styrkor. Det finns tillräckligt med utrymme för ögonfransarna och tillräckligt med utrymme för ventilation, vilket håller glasögonen och insatsen imfria. Du har fortfarande full flexibilitet när det gäller ACM-ventilationen och tillgång till hela vårt linssortiment, över 50 linser.

Glasning med individuella recept

När slipningen beaktar anatomiska och individuella beteendevanor. Triathleter med mycket låg sittställning på tävlingscykeln, kan till exempel ta fram ett insatsclip som tar hänsyn till denna annorlunda betraktningsvinkel.

Progressiv slipning

Den progressiva linsrutan, under sportutövande, är vanligtvis lite djupare, så du kan läsa pulsklockan och samtidigt hålla fokus på vägen. Vi kan hantera både enkel- som dubbelslipat samt läsruta.

Storlekar

Genom nylonglasningen i vårt insatsclip, kan det formas efter önskemål. Som standard erbjuder SZIOLS 3 olika former som tar hänsyn till passformen hos det inre”clippet” i X-KROSS-sportglasögonen,  i de olika diopterområdena. Då sitter alltid ”clippet” perfekt i bågen. din optiker hjälper dig.

insatsclip

Onlinebeställning...

...och bättre syn inom sport
Det optiska insatsclipet har ett stort och gränslöst synfält. Fronten i bågen ger tillräckligt med utrymme för ögonfransar och gör det möjligt att glasa upp till +/- 15 dioptrier (kurva 19 °). Slipningen kan anpassas av din optiker.

After sport...

...de smarta aftersportbågarna
Ofta tvekar man att ta med sina högkvalitativa på träning och tävling. Exakt för detta behov utvecklade vi AFTERSPORTS. Bågen är en filigran men ändå extremt tålig som enkelt kan förvaras i sportbagagen eller fickan. “Efter sport” är det bara att klicka på det optiska insatsclipet och dina sportiga allroundglasögon är klara att använda. Mycket praktiskt!
aftersports_neu

Pimpa dina X-Kross

Individuell design på dina sportglasögon

Med några enkla steg byts tillbehören ut och ger varje par X-Kross ett individuellt utseende. Matcha utrustningen, favorit- eller klubbfärgen och de senaste trenderna. Speciellt de neutrala bågarna i vitt och svart är idealiska för Pimp-Up-konceptet.