x-kross bike

X-Kross Bike

Cykelglasögon med bäst prestanda till din cykelsport

Ett av de viktigaste kriterierna för cyklister: Gränslös frihet – även inom synfältet. X-Kross cykelglasögon känns ramlösa. På grund av den speciella näspassningen kan cykelglasögonens läge justeras i fyra höjdnivåer. Beroende på sittställningen på cykeln garanterar detta alltid en tydlig och säker sikt.

Den stora panoramavyn ger utmärkt vindskydd under för fartsporter. Laterala luftkanaler förhindrar vindturbulens (tårade ögon) vid ventilation.

Lämpliga för: MTB | Landsvägscykel | Triathlon | Längdskidor

Klar sikt mot målet

Kunde X-Kross prata skulle de ha mycket att berätta

Frank Demuth, en viktig medlem i vår Community och flerfaldig vinnare av olika Mountainbike-race, har satt det komplexa temat ”Vision in Sports”
till punkt och Pricka.

``Vad jag tycker om hos Sziols Sportglasögon är den enastående Passformen, den låga Vikten och den stora Panoramavyn. En annan egenskap för mig är att jag inte uppfattar Glasögonen alls och det fungerar bara om de inte Immar eller Glider. Proffsiga Sportglasögon Immar inte under olika förhållanden och ger alltid en optimal Kontrast. Oavsett om det är Sol eller Regn, klara förhållanden eller dimma, -10 ° C eller + 35 ° C. ``
Frank Demuth
Vinnare Eiger Bike Challenge 55 km

X-Kross cykellinser finns i 9 färger och 2 storlekar

Bästa sikt och säkerhet, oavsett väderförhållanden

Cykellinsen med mycket skydd
1.100 kr
Starkaste Bländskyddet
599 kr
Bra ljusskydd och skön Kontrast
599 kr
Idealisk allroundlins
599 kr
Klar sikt med lite bländskydd
599 kr
Kontrastförstärkande
599 kr
Från ljus till mörker
999 kr1.599 kr
Anpassar sig efter Ljuset
999 kr1.599 kr
Style och funktion förenat
899 kr

Vilken storlek passar mig?

small eller large, anpassningsbar efter dina behov

I allmänhet är de stora Linserna (storlek “L”) ca 5 mm ”högre” än de små Linserna (storlek “S”). De stora Linserna bär mestadels av män, de mindre av kvinnor. Men användningen är varierad och beror också på faktorer som Ansiktsanatomi runt ögonen,  Utseende och Transpirering. Ju större Linserna är desto mer Vind- och Bländskydd ger de. Men det innebär också att de tätar ögonen mer och immar snabbare vid hög transpiration
– trots ACM-funktionen.

VÅRA TIPS TILL CYKLISTER

När man Cyklar kommer Fartvinden framifrån. Av den anledningen ska linsen Skydda ögonen, precis ovanför Kinderna, utan att nudda dem. Känsliga människor är väl Skyddade med storlek L.
Kvinnor med smalare Ansikten brukar föredra storlek S.

Designa dina egna cykelglasögon…

...eller välj redan sammansatta kit