x-kross running

X-Kross Run

Löparglasögon med bäst prestanda till din löpsport

Ett av de viktigaste kriterierna för löpare: Fast grepp. Den unika arkitekturen i bågen, X-Grip, ger X-Kross sportglasögon en särskilt stabil passning på huvudet. De är fjäderlätta, sitter tryckfritt, glider eller vobblar ej – övertygar därför särskilt i spåret.

Utöver en säker båge är imfri sikt högprioriterat för löpare. Vi har därför designat våra löparlinser med tillräckligt mycket ventilation, utan att för den skull tappa skyddet mot fartvind och blåst.

Med anledning av ökad ventilationsteknik (näsa och panna) är dessa linser särskilt lämpliga för sport med mindre hastighet och hög svettning.

Lämpliga för: Löpning | Trailrun | Vandring | Tennis

Klar sikt mot målet

Kunde X-Kross prata hade de mycket att säga

Jag tycker att den orange linsen bidrar till ökad prestation på teknisk trail på grund av kontrasten. Jag ser bättre och kan springa med mer självförtroende. På högre höjd är den röda linsen perfekt, även den kontrasthöjande men med något mer bländskydd. I öknen är det oftast brun som gäller då solen är mycket stark och terrängen mindre teknisk.
elisabet barnes
Elisabet Barnes
Ultralöpare

X-Kross löparlinser finns i 8 färger och 2 storlekar

Bäst sikt oavsett väderförhållanden

Löparlinsen med mycket skydd
1.100 kr
Starkaste bländskyddet
599 kr
Bra ljusskydd och skön kontrast
599 kr
Perfekt allroundlins
599 kr
Klar sikt med lite bländskydd
599 kr
Kontrastbooster vid svagt ljus
599 kr
Skyddad syn i mörker och regn
599 kr
Style förenat med funktion
899 kr

Vilken storlek passar mig?

Small eller large - anpassa efter behov

Generellt sätt är de stora linserna (storlek “L”) ca 5 mm ”högre” än de små linserna (storlek “S”). De stora linserna används oftast av män, de mindre av kvinnor. Men användningen är varierad och beror också på faktorer som Ansiktsanatomi runt ögonen, Bländning och Svettning. Ju större linserna är desto mer vind- och bländskydd finns. Men det innebär också att de tätar runt ögonen mer och bidrar till högre värme och ev imma – trots ACM-funktionen.

VÅRA TIPS TILL LÖPARE

Under löpning är ventilationen prioriterad, men också bra sikt på underlaget. Därför rekommenderar vi kvinnor med mycket smala ansikten att välja storlek S, storlek L är mer lämplig för män och kvinnor efter behov.

Designa dina egna löparglasögon…

...eller välj redan sammansatta löparkit