Vanliga frågor

Allt värt att veta om Sziols produkter

SZIOLS KONCEPT

Att omdefiniera temat ”Bättre Syn i Sport” var vår största utmaning. Namnet SZIOLS utvecklades specifikt för detta uppdrag. S i logotypen står för Syn, Sport, Säkerhet och Spaß (roligt). I övrigt så är det ett starkt namn på vårt varumärke och har ingen annan betydelse.

SZIOLS X-Kross kan faktiskt inte jämföras med andra glasögon eftersom det är mer av ett modulärt system än ett par färdiga glasögon. Det är helt unikt.

Bågen har en unik arkitektur, så det finns inga tryckpunkter, inget glid och inget vobbel. Linserna kan anpassas till aktuella förhållanden blixtsnabbt  – beroende på ljusförhållandena (toning) eller sport (funktion). Dessutom är våra sportglasögonen idealiska för glasögonbärare. Korrigeringar upp till +/- 15 dioptrier är möjliga med Insatsclip – utan att stöta på ögonfransar och utan att ändra på sportlinserna. Allt är kompatibelt.

Varumärket är tyskt och all design utförs i München. Alla våra sportglasögon är tillverkade och sammansatta utan undantag i auktoriserade fabriker i Japan och Taiwan. Vi har ett långt partnerskap sedan 15 år med dessa producenter.

Detta säkerställs av den unika ACM-funktionen på våra linser. Ett resultat av detta är att vi inte behöver någon konventionell anti-imbeläggning.

MATERIALEGENSKAPER

Alla bågar är tillverkade av det högteknologiska kompositmaterialet TR 90 som har mycket goda egenskaper när det gäller vridstyvhet, hållfasthet och tålig mot värme/kyla och vikt. Alla linserna tillverkas av högkvalitets-polykarbonat , detta material förbättrar den optiska upplevelsen och är mycket motståndskraftig mot värme/kyla och UV-strålning.

Alla våra X-Krosslinser är ythärdade. Spår av slitage kan synas över tiden, men då kan linserna, precis som alla andra delar i systemet, bytas ut snabbt och enkelt. X-Kross har marknadens snabbaste och säkraste linsbyte – endast 2sek tar ett linsbyte!

Ja, beläggningen på våra linser sitter kvar men likt all sportutrustning slits de och behöver bytas över tid, ex löparskor, cykelhjälm osv.

PASSFORM

Vi rekommenderar män med större ansikten ”storlek L” och alla kvinnor ”storlek S”. Skillnaden är ca 5 mm i höjd. Storleken kan dock variera beroende på huvudets Anatomi, personliga Preferenser och Känslighet för användarens Bländning och Svettning. I så fall kan Linserna enkelt bytas ut.

Ja det är väldigt enkelt. Bågarnas ändar kan värmas och anpassas till huvudets form hos din optiker. Näsbyglar finns också i olika storlekar, med dessa justerar du höjdpassningen på bågarna.

Nej, det finns bara en bågstorlek, som kan anpassas till 98% på alla huvudstorlekar och anatomier. Justeringar kan göras med hjälp av näsbyglarna, linsens storlek, färgen på bågen och Pimp-Up’s.

FUNKTION & DESIGN

Självklart kan du ”korsanvända” våra linser – men det är inte meningen. X-Kross löparlinser är konstruerade för mycket långsammare hastigheter och har inte ett starkt vindskydd, vilket kan leda till vindturbulens vid cykling. Omvänt, X-Kross cykellinser har ett bättre vindskydd och har då inte lika många ventilationshål, och kan imma under löpning. Men vid ex en triathlontävling rekommenderar vi cykellinsen för bägge disciplinerna.

Ja, det finns det! Vi rekommenderar dock dessa fotokromatiska linser för långsammare sporter, eftersom det tar några sekunder för linserna att anpassa sig till ljusförhållandena. Plötsliga ljus / skuggförändringar kan inte kompenseras så snabbt. Våra fotokromatiska linser växlar snabbare än de flesta med bibehållen funktion och kvalitet.

Nej, alla linser hos Sziols Sportglasögon erbjuder 100% UVA- och UVB-skydd, oavsett vilken färg linsen har.

Nej inte alls faktiskt, vi har utvecklat den unika ACM-funktionen för detta. Dessutom, på grund av vår speciella design, har linserna tillräckligt utrymme till Insatsclipet och är därmed tillräckligt ventilerade.

.

Det kan förekomma. Särskilt blått  – kan bli lite blekare efter många timmar utomhus.

.

Ja, det är möjligt, men endast med ett ett fåtal av våra linser. Vi rekommenderar dock inte direktslipning eftersom detta inte är mer Kostnadseffektivt än våra Snabba linsbyten i det modulära X-Krossystemet. Bättre då att skydda den slipade delen med en yttre sportlins som också kan bytas vid skador eller skifta efter sport och väder – X-Kross!

.

Visst kan du det, men de är inga simglasögon och tar in vatten… Dyk ej 🙂 

Tack vare vår design av linserna och deras passning till bågen finns det mycket plats. Vårt insatsclip för upp till +/- 15 dioptrier ger tillräckligt med utrymme för långa ögonfransar, vilket vanligtvis är tillräckligt.

Ja, det finns det. Det är emellertid vanligtvis inte nödvändigt vid normal användning, eftersom bågen med sin wrap-around-form anpassas till huvudet så att det inte glider eller vobblar. Men perfekt på sjön så kolla in den här.

Använd aldrig hårda produkter, sköljning med diskmedel och vatten är bäst. Också lämpligt för bågen. Varning: Rengör inte WINTERTHERMOLINSERNA under rinnande vatten, eftersom detta kan skada neoprenförseglingarna, foamen mellan linserna. Rengör med fuktad trasa istället.

Nej, det är bara möjligt om handhavandet är fel. Tryck ordentligt in linsen med linslåset i botten på bågen, därefter vrid ett kvarts varv för låsning. Voila! Är olyckan framme så hör av dig!

ONLINESHOP

Vi erbjuder 100% garanti på materialfel under 1år från inköpsdagen.  Vanliga tecken på slitage undantas från garantin. Ingen garanti gäller för insatsclip med slipning då vi utgår från individuella recept. Detta recept får ej vara äldre än 12mån. Våra köpvillkor.

.

Tillbehör och ersättningsdelar hos din SZIOLS-optiker.  I vår Online-Shop och under våra events.

Det finns inga medföljande heltäckande linskit. Alla delar i vårt sportglasögonsystem väljer du separat och anpassar efter dina behov.   

Väljer du endast en lins är OrangeMirror en bra instegslins. Vill du gardera dig för olika ljusförhållanden och olika sporter finns det en hel del att välja på, vi har just nu över 50st linser. Alla passar vår båge och insatsclip.

En instegskombination kostar från 1598:- , dvs 1 båge och 1 lins (Run eller Bike).

.