Indoor

skyddsglasögon vid boll och kontaktsport

Indoor - namnet till trots - är lika popuära utomhus

I mer än 20 år har vi arbetat intensivt med att förbättra idrottarnas prestationer genom ”Bättre syn i Sport”. Vårt mål är att skydda och stödja idrottarnas ögon med bästa möjliga material. Inomhusområdet berörs främst av det mekaniska skyddet av ögonen. Som namnet antyder innebär så kallade “kontaktsporter” som handboll, volleyboll, fotboll, basket, etc. kontakt mellan spelare och sportutrustning. Detta är i allmänhet en tuff tillvaro. Ett finger eller en boll i ögat kan i värsta fall leda till blindhet. Med rätt ögonskydd kan denna typ av olyckshändelse förhindras.

Indoor betyder dubbelt skydd, för egen del och för risken att skada andra, reduceras också med  riktiga sportglasögon. Med bättre syn kan idrottare reagera snabbare och har då en konkurrensfördel. Det kan även vara ett hinder och en motvilja till att utföra sport då användaren av olika anledningar inte trivs med sina vanliga glasögon.

Syn inom sport

Mer säkerhet för barn och vuxna

Vi känner särskilt starkt för att hjälpa barn. Ofta utför barn någon form av sportaktivitet under skoltid vilket många gånger innebär att de lämnar glasögonen i sitt skåp. Men hur kan glasögonanvändare rimligen förväntas utföra sport utan sina glasögon? Vi har utvecklat lösningar som inte bara tillåter glasögonbärare att njuta av sport. I figurativ mening kan man säga att de fungerar som en hjälm för ögonen – och hjälmar har alltid varit coola.

Riktiga sportbrillor skyddar ögonen från skador och ökar också användarens prestation. Indoor sportglasögon kan utrustas med individuellt slipade glas och därigenom ge bättre syn och mer säkerhet. Det ger en högre självkänsla (speciellt för barn) och därmed mer energi och kraft.

Ventilationstekniken

... ingen mer imma på dina sportglasögon

Indoor är öppna på sidorna och upptill. Dessa öppningar ventilerar bort värme och fukt och sportglasögonen hålls imfria. Vid höga transpirationsnivåer i ansiktet kan extra ventilationshål borras upp i linserna av optiker. 

Tekniska egenskaper

... ett resultat av en lång utvecklingsprocess

„De lösningar vi utvecklar internt är alltid en lång process av samspel mellan sportsliga och individuella behov, tekniska möjligheter, fysiska lagar och den ständiga strävan efter perfekta resultat. Produkterna förbättras ständigt. Med hjälp av idrottare, ögonläkare, optiker, tekniker, ingenjörer och idrottsforskare lyckas vi erbjuda sportglasögon som hjälper till att göra sporten säkrare och kraftfullare.”
Beate Gabelt
CEO Sziols Sportsglasses

Idealiska för glasögonbärare

Individuell optisk glasning till +/- 15 dioptrier

Glasögonbärare med höga Styrkor är i goda händer med Indoor. De optiska och Okrossbara glasögonen (okrossbar plast tillverkad av säkerhetsmaterial) anpassas enkelt av Optikern. Detta garanterar en Kristallklar Syn på bollen, spelarna och spelet.

Säkerhet för ögon

Perfektion över hela linjen

SÄKERHETSMATERIAL

Bågen är absolut splitterfri, utan metalldelar och skarpa kanter.

SÄKER PASSFORM

De sitter fast på huvudet med justerbart ett huvudband. Säkerhetslåset utlöses vid överspänning.

STÖTSKYDD

Tre-punkts näs- och sidostötskydd: Empilon-silikon avleder stöten och trycket från träffytan.

KONSTRUKTIONSSKYDD

Det inre spåret på linsens kant är konstruerat så att linserna endast kan falla utåt, aldrig inåt.

ögonskydd

ÖGONSKYDD

Linserna av hög kvalitet är gjorda av okrossbar polykarbonat (testad med 9 mm testkula, 124 g, från ett avstånd på 15 m).

imskydd

SKYDD MOT IMMA

Ventilationsteknik: Ventilationsslitsar på sidorna säkerställer luftcirkulationen, vilket minskar risken för att glasögonen immar igen. Även linserna kan ventileras.

ögonskydd

ÖGONSKYDD

Indoor minskar effekterna av en direkt träff på bågarna. Fast skydd runt näsan skyddar näsbenet. Silikonkuddar på näsan och innanför skalmarna minskar trycket.

passform

SÄKRARE PASSFORM

Så att glasögonen håller sig säkert på huvudet kan de vridas i en vinkel på ca 20 ° utåt eller inåt för att passa perfekt. Formas av optiker.

Beställ dina indoor sportglasögon hos din optiker

 

Indoor Kids är lämpliga för alla från 6 till 12 år. Sport är  för vuxna och finns i storlekarna M och L. Varje storlek kan göras bredare eller smalare genom att värma sidovingarna ca 20% beroende på huvudbredd. Bara att värma upp vid böjarna och justera dem. Bågen skall sitta stadigt men inte trycka mot huvudet.
Indoor kan inte beställas online. Kontakta din Sziols återförsäljare direkt på webbplatsen och få professionella råd.

Säkerheten kommer först

 

Utmärkelser är det bästa beviset!

Vi är väldigt stolta över att ha fått flera utmärkelser för vår Indoorserie. Vi vet att dålig syn är ett handikapp. Gäller barn som vuxna. Med dessa utmärkelse är vi en av testvinnarna. Detta ger oss ett viktigt steg närmare vår vision sedan 1999.
Att göra sporten säkrare från ung ålder genom bättre syn.

ARBETSGRUPPEN SÄKERHET INOM SPORT (ASIS)
OCH PROJKETET „BRA SYN I SKOLSPORT``

Expertgruppen är sammansatt av följande institutioner: Branschorganisationen för Ögonläkare Tyskland (BVA), Centralförbundet för Optiker (ZVA), Vetenskapliga Föreningen för Ögonoptik och Optometri (WVAO), Tyska Föreningen för Kontaktlinsspecialister och Ögonoptometriker (VDCO), ARAG Allmänna Försäkringsbolaget för Sportförsäkringar, Ruhr Universitet i Bochum, Sportmedicin (RUB)

ASiS (information på www.sicherheitimsport.de) är en expertgrupp med personer, institut och institutioner som utvecklar åtgärder för att förebygga idrottsolyckor och sportskador med utrustningen i sportutövandet. Medlemmarna är bl.a. sportföreningar, universitet, sjukförsäkringsbolag och offentliga och privata försäkringsgivare. Från år 2000 startade ASiS och Ruhr-universitetet Bochum (RUB, idrottsmedicin) projektet ”God Syn i Skola och Skolsporter”. Detta har som mål att engagera fler studenter i fysisk utbildning/träning med behov av sportglasögon eller kontaktlinser. De bör korrigeras optimalt med samma säkerhet och ges samma möjligheter till sport som alla andra barn och ungdomar, som inte behöver visuellt hjälpmedel.

zertifikat2_big
zertifikat3_big

REKOMMENDERAS SÄRSKILT FRÅN…

…Bayerska Statsministeriet för Undervisning & Kultur.

… Bayerns Kommunala  Olycksfallsförsäkringsorganisation och Bayerska Statliga Olycksfallsfonden i ”Lärarutbildning i Audiovisuell- och Säkerhetsutbildning) som förebygger olyckor i inom Sport..

… Online-Magazin för “God Syn för Barn” – www.KindundSehen.de

SICHER COOL

Ett  Initiativ från Sziols Sportsglasses, ett  optimalt Skydd men också ett Coolt utseende.

CERTIFIERAD PRODUKTIONSPROCESS

TÜV Certifikat, Essen 1.10.1999

SÄRSKILDA TACK …

… till Dr. med. Dieter Schnell, Chef för resursen Sportögonläkare, det Professionella organet för Ögonläkare i Tyskland, Vicepresident för den Tyska företaget för Sportmedicin och Förebyggande (DGSP) e.V.