buddy start

Buddy Barnglasögon

Lämpliga för skolsporter: ett par glasögon för klassrummet och skolgården

BUDDY – är ett par snygga  vardagsglasögon som är konstruerade för att motstå det tuff sport och lek.
Materialet är tillverkat av en speciell högsäkerhetsplast. Det är en kombination av en hudvänlig
Elastomer TPU (återvinningsbar plast) och en mycket flexibel polyamid NUX.
Vid ett fall eller kollision kan linserna endast falla bort från ögonen, framåt ur bågen.

BUDDY- barnglasögon som också kan användas i sport är lämpliga för alla aktiva barn i åldern 6-11 år.
Fjäderlätta med sina 12 gram, extremt stabila och snygg design, är de ett coolt par glasögon för
barnens vardag i skolan och fritiden.

Sziols Buddy flex

Bra syn krävs inte bara framför svarta tavlan eller skärmen. Den är också viktigt i idrott. God syn betyder snabb reaktion och därmed säkerhet och prestation i sport. Glasögonbarn har länge fått avstå flera aktiviteter.  Att lämna vardagsglasögonen innebär dålig syn md risk för flera biverkningar. Att inte använda anpassade sportglasögon innebär en risk för barnet på grund av skador. Med BUDDY är det bara att koppla på huvudbandet – Häpp… sportbrillor!

logo_DLSV

Alla människor är vackra

Oavsett med eller utan glasögon

Vi är stolta över att presidenten för den tyska idrottslärarförbundet Bayern e. V. (DSLV), Barbara Roth, som är en dedikerad förespråkare för vårt uppdrag att ha ”Better Vision in School sports” . Hon skrev nyligen i ett utskick till alla lärare:

Den grundläggande relationen mellan god syn och säker, framgångsrik sport samt utveckling av den motoriska och mentala utvecklingen framgår i många studier. För att skapa rättvist deltagande och lika möjligheter behöver barn med funktionshinder sportiga glasögon. Dessa glasögon är en grundläggande kompensation och oersättlig nödvändighet för uppfyllandet av statlig obligatorisk utbildning. Därför kräver DSLV att alla barn i skolåldern och ungdomar får sportglasögon som ett hjälpmedel i skolan.

Barn kan lära sig att acceptera skillnader och mångfald när man diskuterar ”sportsyn”, och att säkerhet och prestanda går ihop. Dessutom erbjuder sportglasögon en av de många möjligheterna att förmedla att varje person är individuellt vacker - med eller utan glasögon

testimonial author
Barbara Roth
President Tyska Idrottslärarförbundet Bayern e. V.

Enkelt, säkert, snabbt…

3 unika funktioner med dina BUDDY

IDÉN

En unik mekanism med bandet och glasögonen som med ett klick kopplas samman. Tanken kommer från en leksak som du kan sätta ihop enkelt.

KLICKET

Tryck fast bandet i de nedre spåren, det hållbara bandet dras bakåt för att låsas, och nu sitter det fast på bågarna. Kan även justeras så att glasögonen sitter säkert på huvudet.

MOTTOT

Låsen släpps direkt genom att dra på huvudbandet, och BUDDY är igen ett par vardagsglasögon för klassrummet. Det betyder: bästa syn för bästa betyg.

Finns i fyra färgkombinationer

Coolt utseeende i klassrummet och på skolgården
Buddy Blue-Green

Storlek 47/16

Buddy Blue-Lightblue

 Storlek 47/16

Buddy Marron-Red

Storlek 47/16

Buddy Black-White

 Storlek 47/16

Vill du veta mer?

Klicka här under!